fbpx

U dinamičnom svetu e-trgovine, bez obzira da li ulazite na nova tržišta ili se širite unutar zemlje, osiguravanje besprekornog procesiranja transakcija u današnje vreme zahteva saradnju sa više banaka. Ključni element za postizanje ovog cilja je iskorišćavanje mogućnosti orkestracije plaćanja, linka koji vas povezuje sa različitim bankama, procesorima i metodama plaćanja putem jedinstvenog API-ja. Ovakva praksa postaje sve popularnija i sve više firmi prepoznaje ključnu ulogu orkestracije plaćanja u oblikovanju budućnosti online transakcija. Ovakve promene u trendovima kupovine navele su trgovce da usvoje složenije infrastrukture plaćanja koja zahtevaju višestruke integracije kako bi omogućili skalabilnost. U ovom blogu, pokrićemo sve što trebate znati o orkestraciji plaćanja i kako je možete koristiti da ubrzate rast svog poslovanja – sa malo ili nimalo inženjerskog napora.

Šta je Orkestracija Plaćanja?

Platforme za Orkestraciju Plaćanja su platforme koje pomažu trgovcima da podrže i izgrade celokupni proces prikupljanja plaćanja i njihovo procesiranje na različite procesore. To je inovacija u digitalnom prostoru plaćanja koja je dizajnirana tako da trgovcima omogući da unapred planiraju svoje tokove plaćanja. Koristeći orkestraciju trgovci kroz jedinstvenu integraciju upravljaju različitim aspektima online plaćanja što eliminiše potrebu za fragmentiranim integracijama i razdvajanjem transakcionih podacima za svaku Banku / Procesora, omogućavajući fleksibilniju arhitekturu plaćanja koja vodi do optimizacije troškova i rasta prihoda.

Zašto vam je potrebna Platforma za Orkestraciju Plaćanja? Prilagođavanje konstantnoj promeni zahteva kupaca sve više podseća na igranje igrice “udari krticu” (kada igrač svojim maljem treba da udari što više krtica koje konstantno izlaze iz rupa). Potreba za stalnim inovacijama na infrastrukturi plaćanja kako bi se podržalo bolje iskustvo kupaca i ostvarila uvećana prodaja, uz istovremeno održavanje troškova plaćanja na niskom nivou deluje kao nemoguća misija.

Najpre pogledajmo sledeće osnovne ciljeve dobre platformi za orkestraciju plaćanja:

  • Osigurati nesmetan tok plaćanja i povećati prodaju optimizacijom stopa odobrenih transakcija
  • Povećati skalabilnost i konverziju podržavajući one načine plaćanja koje kupci preferiraju
  • Smanjiti troškove transakcija, povećavajući ukupne prihode
  • Iskoristiti postojeće aplikacije trećih lica kako bi se omogućila optimizovana poslovna operacija
  • Skladištiti i upravljati podacima o plaćanju u scenariju kada se koristi više banaka / procesora.

Ovih pet sveobuhvatnih ciljeva trebaju biti i vaš vodič kod razvoja dizajniranja procesa plaćanja koji će najviše uticati na rast vaših prihoda. Veliki i bogati globalni e-trgovci obično imaju svoj interni tim inžinjera koji konstantno radi na unapređenju funkcije plaćanja. Međutim, za većinu ostalih e-trgovaca, taj zahtevan inženjerski napor je skup i ograničen.

Vodeće platforme za orkestraciju plaćanja rešavaju ovaj problem tako što pružaju rešenje koje zahteva vrlo malo ili nimalo izmena na strani trgovaca u njihovom cilju da razviju proces plaćanja koji najbolje odgovaraju njihovim specifičnim poslovnim potrebama.

Šta su glavni izazovi?

Koji izazovi opravdavaju sve veću potrebu za platformama za orkestraciju plaćanja? I na kojim područjima treba pre svega optimizovati? Evo brzog pogleda na najveće izazove u vezi sa plaćanjima:

  • borba protiv prevara i zloupotreba
  • kontrola ili smanjenje troškova transakcija plaćanja
  • sigurnost (pci-dss / tokenizacija)
  • prevazilaženje tehničke prepreka i nedostataka
  • povećanje konverzija pri naplati

Ostali izazovi proizlaze iz nedostatka kontrole nad različitim elementima plaćanja i mogućnosti pristupa jedinstvenom panelu za jednostavnu kontrolu i upravljanje transakcijama procesiranih kroz različite banke i procesore. Osim toga, postoji problem tehničkog opterećenja na strani trgovaca, jer moraju izgraditi ali i održavati višestruke integracije za svakog Procesora ili Banku, kako bi omogućili automatizaciju sistema naplate.

Platforma za orkestraciju plaćanja pruža jedinstvenu integraciju API-ja za upravljanje svim elementima online plaćanja na jednom mestu, čime se smanjuje vreme, kao i  tehnički i novčani resursi potrebni za izgradnju ovih pojedinačnih integracija.

 

 

 

Related Articles

Bezbedna Online Plaćanja?

Omogućavamo trgovcima da prihvataju plaćanja na svom sajtu i mobilnoj aplikaciji od kupaca u Srbiji i inostranstvu.
Allsecure

Osnovano u 2001. god, preduzeće AllSecure je postalo globalni pružalac usluga elektronskih plaćanja, sa rastućom mrežom korisnika u čitavoj Evropi. U saradnji sa vodećim regionalnim i evropskim bankama pružamo usluge procesiranja plaćanja kroz najsavremeniji payment gateway na tržištu, sertifikovan kao PCI level 1. Uz to pružamo različite povezane usluge podrške i konsaltinga, kao i najsavremenija rešenjia za prevenciju rizika prilikom plaćanja.

Kontakt info
Secured By
pcidss
visasecure
mcidcheck
amexsafekey
dinersprotectbuy
Metodi Plaćanja
VISA
mastercard
maestro
dinersclub
dinacard
discover
american express