fbpx

USLUGA PODRŠKE TRGOVCIMA

Pomažemo Vam da dalje unapredite
svoj internet biznis

Merchant Support Services

Svojim korisnicima AllSecure od prvog dana obezbeđuje službenika podrške koji putem helpdeska asistira programerima tokom rada na integraciji plaćanja u internet prodavnicu. Podrška ostaje dostupna sve vreme tokom trajanja saradnje za bilo kakva pitanja vezana za unapređenje ili korišćenje sistema. Dodeljujemo testni nalog kako bi se integracija lakše testirala i kompletirala. Na raspolaganju su i primeri skripti u različitim programskim jezicima kako bi se integracija skratila što je više moguće. Naši službenici vrše inicijalno podešavanje vašeg naloga i vode računa o tome da sve pravilno funkcioniše pre prelaska u “live” režim, uključujući i postavku dogovorenih alata za prevenciju prevara. Sve u cilju lakog i bezbednog početka prihvatanja plaćanja!

POMAŽEMO TRGOVCIMA PRE I NAKON PRELASKA U PRODUKCIJU

Uspešna integracija i prelazak u produkciju je samo početak procesa. Bez obzira što je naša platforma veoma jednostavna za korišćenje, svakome može biti potrebna asistencija, s vremena na vreme. Dobra vest je da uvek možete jednostavno doći do naših službenika podrške koji su spremni da vam odgovore na sva pitanja, kako vezana za način korišćenja platforme, tako i ona koja se tiču opštih pojmova industrije plaćanja. 

TRGOVCI

Kontaktirajte nas preko chata ili pošaljite pitanje na naš helpdesk. Takođe možete pretražiti našu online bazu znanja gde ćete najbrže pronaći većinu odgovora na pitanja koja vas interesuju.

DEVELOPERI

Stupite u kontakt sa našim timom zaduženom za pitanja integracije. Oni će vam pomoći da lakše razumete našu API dokumentaciju i dati vam savet vezano za neke vaše specifične zahteve.

OPERATIVNA PITANJA

Nakon prelaska vaše internet prodavnice u produkciju naš tim ostaje dostupan za druga operativna pitanja koja se mogu ticati razumevanja i daljeg unapređenja postojećih procesa.

Najčešća pitanja

Šta je Payment Gateway?

Payment Gateway je platforma za plaćanje koja služi da omogući komunikaciju između vaše Internet prodavnice i vaših kupaca, sa jedne strane, i vaše Internet prodavnice i banke / prihvatioca sa druge strane. Payment Gateway prima i šalje podatke o vašoj transakciji, uključujući i podatke sa platnih kartica na bezbedan i sertifikovn način, a na osnovu čega banka / prihvatilac tu transakciju autorizuje ili odbija. Informacja o autorizaciji ili odbijanju se zatim šalju vama i ostalim učesnicima u prometu (bankama, kartičnim organizacijama itd).

Šta je Internet Račun Trgovca

Internet Račun Trgovca je usluga koju pruža banka prihvatilac. Postojanje ovog računa je preduslov za prihvat online plaćanja. Sva plaćanja koja se procesiraju kroz vama dodeljen Terminal ID, ultimativno se transferišu na vaš račun otvoren kod izabrane banke prihvatioca.

Šta je banka prihvatilac?

Banka prihvatilac je finansijska institucija licencirana od strane kartičarskih organizacija za procesiranje plaćanja karticama na prodajnim mestima trgovaca.

Kako da apliciram za Internet Račun kod Banke Prihvatioca?

Da bi bili u poziciji da prihvatate online plaćanja i da koristite naše usluge, neophodno je da imate obezbeđen Internet Račun Trgovca kod najmanje jedne od naših partnerskih banaka. Ukoliko još uvek nemate takav račun, možete prepustiti nama da proceduru započnemo u vaše ime tako što ćemo vašu aplikaciju proslediti na više banaka prihvatilaca i time obezbediti najoptimalniju ponudu.

Zahtev

Koje brendove kartica procesira AllSecure

AllSecure Payment gateway procesira sve vodeće svetske brendove: VISA, Mastercard, Maestro, DinaCard American Express, Diners, Discover.... Pored toga, procesiramo i različite alternativne metode plaćanja, kao što su: IDEAL, KLARNA, SOFORT… Molimo vas da imate na umu da je za prihvat određenog kartičnog brenda i alternativne metode plaćanja neophodno da to podržava i banka prihvatilac.

Šta su preduslovi za prihvat plaćanja karticama online?

Postoji više tehničkih i zakonskih preduslova. Za početak, najbitnije je:

  • Da ste registrovani kao Pravno Lica (bilo koje vrste)
  • Imate zakupljen Internet Domen
  • Imate postavljen (objavljen) web sajt sa šoping kartom
  • instaliran SSL sertifikat

Šta je PCI usklađenost i mora li moja internet prodavnica biti PCI sertifikovana?

Usklađenost sa bezbednosnim standardima industrije platnih kartica (PCI DSS) je globalni standard koji se sastoji od pravila koje svaki biznis, bez obzira na njegovu veličinu ili način poslovanja (ecommerce ili tradicionalan), mora implementirati i praktikovati u slučaju da prihvata plaćanja platnim karticama. Ova pravila su obavezna, ali istovremeno i veoma korisna jer služe trgovcima kako bi oni procesirali plaćanja karticama na bezbedan način istovremeno smanjujući mogućnost prevara i hakovanja osetljivih kartičnih podataka. Ogromna većina trgovaca koji su izabrali da se vežu kroz AllSecure, su automatski usklađeni sa PCI standardima.

Da li je bezbedno plaćati karticama online?

Plaćanje karticama je danas jedan od tehnički najregulisanijih načina plaćanja koji primenjuje različite sisteme prevencije rizika od prevara. 3D-Secure je dodatni stepen bezbednosti kod plaćanja platnim karticama. Tokom procesa plaćanja banka kupca će putem dvofaktorske autentifikacije, kupcu najpre zatražiti da se autentifikujem a zatim i da potvrdi - autorizuje navedeno plaćanje. Na taj način se mogućnost zloupotrebe smanjuje na minimum.

Kako mogu uticati na smanjenje rizika plaćanja?

Prevencija rizika plaćanja predstavlja jedan od najznačajnijih aspekata našeg posla. Biće nam drago da vas upoznamo sa celim spektrom različitih alata i procedura čijom kombinacijom možete napraviti rešenje specifično i optimalno baš za vaš poslovni model.

Šta predstavlja termin "prevencija prevara"?

Primenom sistema za prepoznavanje i prevenciju prevara, online trgovci štite svoj biznis od prevara tokom procesa naručivanja i plaćanja. U okviru svoje platforme, AllSecure ima integrisan sofisticiran sistem upravljanja rizicima koji se može prilagoditi trgovcima bez obzira na njihovu veličinu ili vrstu biznisa. Ovaj robustan i višeslojni sistem zaštite je nastao kao rezultat desetogodišnjeg rada tehničkog tima koji je razvijao platformu i znanja i iskustva ljudi koji su radili u našoj firmi.

Bezbedna Online Plaćanja?

Omogućavamo trgovcima da prihvataju plaćanja na svom sajtu i mobilnoj aplikaciji od kupaca u Srbiji i inostranstvu.
Allsecure

Osnovano u 2001. god, preduzeće AllSecure je postalo globalni pružalac usluga elektronskih plaćanja, sa rastućom mrežom korisnika u čitavoj Evropi. U saradnji sa vodećim regionalnim i evropskim bankama pružamo usluge procesiranja plaćanja kroz najsavremeniji payment gateway na tržištu, sertifikovan kao PCI level 1. Uz to pružamo različite povezane usluge podrške i konsaltinga, kao i najsavremenija rešenjia za prevenciju rizika prilikom plaćanja.

Kontakt info
Secured By
pcidss
visasecure
mcidcheck
amexsafekey
dinersprotectbuy
Metodi Plaćanja
VISA
mastercard
maestro
dinersclub
dinacard
discover
american express