fbpx

Platforma za mobilna plaćanja koju je razvio Execom omogućuje bezbedan, brz i optimizovan proces plaćanja koji se može primeniti kako sa udaljene lokacije (e-commerce i m-commerce), tako i za plaćanja na licu mesta. Mogućnosti primene su praktično beskonačne: na benzinskim pumpama, taksi vozilima, u prodavnicama, za plaćanje različitih vrsta računa, na web prodavnicama… Koja god da je industrija u pitanju, preduzeća koja implementiraju ovakvu aplikaciju mogu računati, kako na privlačenje novih kupaca, zadržavanja postojećih, tako i dalje širenje svog trenutnog biznisa. Mobilna aplikacija koja je razvijena za DHL Srbija je tipičan primer kako navedena platforma može biti prilagođena potrebama konkretnog biznisa, u ovom slučaju kurirskih usluga.

Šta je mDHL ?

mDHL predstavlja novi i inovativan servis za plaćanje usluga kompanije DHL Express. Mobilna aplikacija optimizuje brzinu isporuke i pojednostavljuje proces prihvata pošiljaka. Rešenje automatizuje, modernizuje u ubrzava proces plaćanja, dodatno eliminišući broj potencijalnih grešaka pri naplati.

Kako funkcioniše ?

Obično postoje dve strane u procesu: prodavac i kupac. U ovom slučaju to su kurir DHL-a i korisnik usluga DHL-a. Svaka pošiljka se označava jedinstvenim QR kodom koji u sebi sadrži sve podatke koji su relevantni za konkretnu pošiljku (referentni broj, iznos za uplatu, opis usluge…). Kako bi izvršio plaćanje usluge, korisnik skenira navedeni QR kod koristeći svoj telefon na kome je prethodno instalirana mDHL aplikacija.

1--1--1

Skeniranje QR koda dalje vodi do ekrana na kojem se prikazuju podaci relevantni za konkretnu pošiljku, kao i informacije o iznosu koji je potrebno platiti. Korisnik jednostavnim klikom bira jednu od ranije registrovanih platnih kartica kojom vrši plaćanje navedenog iznosa, bez potrebe da ponovo unosi podatke sa kartice. Posle par sekundi korisniku se prikazuje ekran sa potvrdom uspešnosti plaćanja. Istovremeno, i kurir dobija potvrdu da je pošiljka plaćena.

Transakcija plaćanja, kao i sertifikovan način registracije platnih kartica primenom tokenizacije, vrši se u potpunosti preko platforme AllSecure. Transakcija se bezbedno procesira od strane licencirane banke. Korišćenjem “push notifikacija” – takozvanog webhook-a, platforma za plaćanje direktno i nezavisno obaveštava o statusu transakcije plaćanja sam aplikativni server platforme za mobilno plaćanje. Kompletan proces plaćanja se obavlja u skladu sa strogim PCI DSS bezbednosnim standardima.

Funkcionalnosti

  • Bezbedan PCI DSS sertifikovan sistem plaćanja
  • Brz pristup podacima skeniranjem QR koda
  • Plaćanje jednim klikom
  • Plaćanje je moguće bilo kada i bilo gde
  • Čuvanje i prikaz istorije plaćanja
  • Neograničen broj mogućih metoda plaćanja
  • Aplikacija je zaštićena jedinstvenim PIN-om
  • Neograničen broj platnih kartica koje je moguće registrovati

2-2

Kompletna transakcija autorizacije plaćanja se izvršava u pozadini procesa kroz AllSecure Internet Payment Gateway. Sama aplikacija je zaštićena sigurnosnim kodom, tako da čak i da se vaš telefon nađe u pogrešnim rukama, novac na vašoj kartici će biti bezbedan. Sistem tokenizacije dalje obezbeđuje proces plaćanja tako što je registrovan karticu nemoguće koristiti za plaćanje kod bilo kog drugog trgovca. Plaćanja su zaštićena primenom najstrožih međunarodnih PCI DSS standarda, u skladu sa zahtevima kartičarskih organizacija a pre svega Visa i MasterCard.

Kako bi izvršio plaćanje DHL usluge, korisnik treba registrovati makar jednu platnu karticu (u ovom slučaju VISA, MasterCard ili Maestro). Moguće je registrovati više kartica, što kasnije dozvoljava brz izbor kartice kojom će usluga biti plaćena. Tokom registracije kartice, vrši se autentifikacija korisnika primenom 3D-Secure sistema, kao i primenom kompleksnog sistema za prepoznavanje i prevenciju prevara. Potvrda registracije kartice se dobija nakon sat vremena od inicijalne registracije, a tokom tog vremena novoregistrovana kartica se ne može koristiti, sve u cilju daljeg onemogućavanja zloupotreba.

3

Zašto mDHL?

mDHL značajno pojednostavljuje tradicionalni proces slanja pošiljaka. Aplikacija je potpuno besplatna za korisnika DHL usluga i moguće je jednostavno skinuti sa Google Play-a. Sva plaćanja se izvršavaju online, na licu mesta kroz visoko bezbedan AllSecure Payment Gateway. Čak i u slučajevima gubitka telefona, aplikacija se ne može koristiti za plaćanje neautorizovanih usluga. Dodatno, doprinosi se i očuvanju životne sredine kroz znatno manje korišćenje papirne dokumentacije.

Za više informacija o ostalim mogućnostima sistema i eventualnoj primeni na vaš poslovni model, kontaktirajte Execom.

Related Articles

Bezbedna Online Plaćanja?

Omogućavamo trgovcima da prihvataju plaćanja na svom sajtu i mobilnoj aplikaciji od kupaca u Srbiji i inostranstvu.
Allsecure

Osnovano u 2001. god, preduzeće AllSecure je postalo globalni pružalac usluga elektronskih plaćanja, sa rastućom mrežom korisnika u čitavoj Evropi. U saradnji sa vodećim regionalnim i evropskim bankama pružamo usluge procesiranja plaćanja kroz najsavremeniji payment gateway na tržištu, sertifikovan kao PCI level 1. Uz to pružamo različite povezane usluge podrške i konsaltinga, kao i najsavremenija rešenjia za prevenciju rizika prilikom plaćanja.

Kontakt info
Secured By
pcidss
visasecure
mcidcheck
amexsafekey
dinersprotectbuy
Metodi Plaćanja
VISA
mastercard
maestro
dinersclub
dinacard
discover
american express