Rečnik e-commerce pojmova – Skladištenje (tokenizacija) platnih kartica

Rečnik e-commerce pojmova – Skladištenje (tokenizacija) platnih kartica

Skladište platnih kartica jeste jedno od primarnih rešenja koje nudi AllSecure. Naime, AllSecure u ime trgovca bezbedno skladišti kartične podatke kupca i zauzvrat kupcu vraća tokene (u obliku odgovora koji sadrži nasumično odabrane karaktere). Ova usluga podstiče kupovinu, jer olakšava i skraćuje proces online plaćanja. Podaci koje kupac unese pri prvoj kupovini tokenizuju se i čuvaju, te pri svakoj sledećoj kupovini kupac ne mora ponovo unositi podatke sa kartice.

Koje su prednosti skladišta platnih kartica?

AllSecure Vault je skladište podataka sa platne kartice koje je usklađeno sa PCI-DSS standardima. Ovakve podatke sa kartice koji su bezbedno skladišteni zamenjujemo tokenom koji se koristi pri svakoj sledećoj kupovini, te ne postoji potreba ponovnog unosa ranije sačuvanih podataka. Ovo dokazano doprinosi povećanju transakcija i broja lojalnih kupaca.

Na koji način se podaci sa platnih kartica mogu sigurno čuvaju?

Prilikom inicijalnog plaćanja, podaci sa platne kartice se registruju i sačuvaju na našim sertifikovanim sistemima, a zauzvrat trgovcu se šalju tokeni koji predstavljaju “zamenu” za osetljive kartične podatke koje trgovci ne smeju imati. Tokeni se generišu kao slučajni niz brojeva koji se ne može pretvoriti u podatke sa kartice od strane bilo koga ko za to nije autorizovan.

Koji su benefiti čuvanja podataka sa platne kartice?

Skladištenje ovih podataka omogućava lakše i brže ponavljajuće transakcije, olakšava proces kupovine, podstiče kupce da se ponovo vraćaju kod trgovca koji koristi ovakvu vrstu tehničkog rešenja.