fbpx

Nema više rasprave. Današnji kupci apsolutno očekuju da svoju kupovinu mogu da izvrše istog momenta kada oni to zažele. Pored toga, oni ne žele da prolaze komplikovane procedure redirektovanja na različite stranice i formulare samo da bi izvršili plaćanje. Sve suprotno od navedenog dovodi do odustajanja od kupovine ili, još gore, do toga da vaši kupci kupovinu izvrše kod konkurencije. Ali kako vi i vaš biznis, možete odgovoriti ovakvim očekivanjima? Posebno ukoliko imate ograničene tehničke resurse i minimalne budžete?

Jednostavna i bezbedna naplata putem “SecureLink” linka za plaćanje

“Pay by Link” ili “plaćanje putem linka” predstavlja proces naplate gde trgovac generiše link koji kupca šalje direktno na stranicu na kojoj može videti relevante detalje i bezbedno izvršiti plaćanje svojom karticom.

pay by link

Kome je namenjen SecureLink?

Dok pojedine organizacije mogu većinu svojih potreba za plaćanjem ispuniti putem linkova za plaćanje, druge će ovakav sistem naplate koristiti samo povremeno. Na primer, ukoliko vaša organizacija redovno šalje elektronske fakture svojim kupcima, dobra ideja je da ubuduće, u svoje fakture unesete i link za plaćanje koji će primaocu omogućiti brzo i jednostavno plaćanje fakture.

Ili ukoliko ste organizator savetovanja ili konferencije, najjednostavnije za vas, ali i za vašeg klijenta je da, nakon potvrde učešća, generišete link koji ćete mu poslati putem email ili SMS poruke. Odmah po prijemu poruke, klijent može izvršiti plaćanje svojom karticom, a vi ćete dobiti notifikaciju da je plaćanje uspešno izvršeno.

Ukoliko vodite advokatsku kancelariju, arhitektonski biro ili pružate bilo koju drugu uslugu koja podrazumeva povremenu naplatu potraživanja, SecureLink omogućava da kreirate fakturu za pruženu uslugu i automatski generišete link koji ćete poslati svom klijentu kako bi on tu fakturu platio bez komplikacija, sa svog računara ili u pokretu, putem mobilnog telefona.

Još jedan dobar scenario za plaćanje putem linka predstavlja plaćanje donacija. Dovoljno je donatoru poslati SMS poruku sa generisanim linkom za plaćanje i donator može izvršiti plaćanje uz minimum napora.

Koje su glavne prednosti?

Jednostavnija naplata. Uz minimalnu ili nikakvu potrebu za tehničkom integracijom, imate mogućnost da generišete link za plaćanje koji vodi na stranicu za plaćanje koja je, ne samo prilagođena brendu vaše organizacije, već je i u potpunosti usaglašena sa standardima kartičarskih organizacija.

Brža naplata. Dodavanjem “Plati odmah” dugmeta ili linka na vašu elektronsku fakturu, ohrabrićete svoje klijente da odmah po prijemu izvrše plaćanje jednostavnije nego bilo kojim drugim metodom. Dodatno, odmah po izvršenom plaćanju, vaša služba finansija će biti obaveštena o izvršenoj uplati.

Kako poslati link za plaćanje?

Najčešće se link šalje u okviru elektronske fakture, kao deo vaše email poruke ili kroz SMS. Međutim to nisu jedini kanali kojima možete slati link za plaćanje. Tipični kanali komunikacije su socijalne mreže (facebook stranice, mesindžeri, instagram i twitter profili), aplikacije za komunikaciju kao što su: Whatsap, Viber i druge. Konačno, u poslednje vreme sve veću popularnost kod slanja linkova za plaćanje predstavljaju Chat Botovi koji se nalaze na vašem sajtu. Nebo je granica…

Šta je potrebno kako bi započeli prihvat plaćanja putem SecureLink sistema?

Proces se sastoji iz dva dela. Najpre je potrebno da, kao i kod tradicionalnog internet poslovanja, otvoriti račun u našoj partnerskoj banci i potpisati ugovore o korišćenju usluga AllSecure platforme. Nakon toga je veoma jedonstavno, dovoljno je da zatražite pristup SecureLink sistemu za plaćanje putem linka, i naši službenici će u najkraćem roku izvršiti neophodna konfigurisanja i poslati vam pristup sistemu i kratko uputstvo. To je sve!

Related Articles

Bezbedna Online Plaćanja?

Omogućavamo trgovcima da prihvataju plaćanja na svom sajtu i mobilnoj aplikaciji od kupaca u Srbiji i inostranstvu.
Allsecure

Osnovano u 2001. god, preduzeće AllSecure je postalo globalni pružalac usluga elektronskih plaćanja, sa rastućom mrežom korisnika u čitavoj Evropi. U saradnji sa vodećim regionalnim i evropskim bankama pružamo usluge procesiranja plaćanja kroz najsavremeniji payment gateway na tržištu, sertifikovan kao PCI level 1. Uz to pružamo različite povezane usluge podrške i konsaltinga, kao i najsavremenija rešenjia za prevenciju rizika prilikom plaćanja.

Kontakt info
Secured By
pcidss
visasecure
mcidcheck
amexsafekey
dinersprotectbuy
Metodi Plaćanja
VISA
mastercard
maestro
dinersclub
dinacard
discover
american express