fbpx

Kako popularnost e-commerca raste tako se razvijaju i načini plaćanja putem interneta, potrošači žele dodatne metode koje ne zavise od platnih kartica. Alternative Payment Methods (APM) podrazumeva baš to. Dakle, sva online plaćanja koja se ne vrše platnim karticama nazivamo alternativnim metodama plaćanja.

Šta su tačno alternativne metode plaćanja?

Pod APM podrazumevamo: kripto valute, vaučere, e-wallet, plaćanja putem mobilnih telefona, itd.

Koje su najčešće korišćene alternativne metode?

Popularnost APM-a zapravo zavisi i od zemlje odakle dolaze kupci. Na primer, u Evropi je dostupna SEPA (Single Euro Payment Area) koja dozvoljava potrošačima iz više evropskih zemalja da lako vrše prekogranična elektronska plaćanja u evrima, Klarna je sistem koji je najviše zastupljen u Švedskoj i funkcioniše po principu digitalnih vaučera, Sofort je zastupljen u Nemačkoj dok Holandija ima Ideal.

Koje su dobre i loše strane APM-a?

Prihvatanje alternativnih metoda plaćanja ima mnogobrojne prednosti, pošto interesovanje ka dodatnim načinima plaćanja raste postoji mogućnost širenja tržišta. Nedostatak je taj što različite zemalje imaju različito razvijene APM-ove, što znači da ne postoji garancija da će kupac moći da iskoristi sistem na koji je navikao van svoje države.

Related Articles

Bezbedna Online Plaćanja?

Omogućavamo trgovcima da prihvataju plaćanja na svom sajtu i mobilnoj aplikaciji od kupaca u Srbiji i inostranstvu.
Allsecure

Osnovano u 2001. god, preduzeće AllSecure je postalo globalni pružalac usluga elektronskih plaćanja, sa rastućom mrežom korisnika u čitavoj Evropi. U saradnji sa vodećim regionalnim i evropskim bankama pružamo usluge procesiranja plaćanja kroz najsavremeniji payment gateway na tržištu, sertifikovan kao PCI level 1. Uz to pružamo različite povezane usluge podrške i konsaltinga, kao i najsavremenija rešenjia za prevenciju rizika prilikom plaćanja.

Kontakt info
Secured By
pcidss
visasecure
mcidcheck
amexsafekey
dinersprotectbuy
Metodi Plaćanja
VISA
mastercard
maestro
dinersclub
dinacard
discover
american express