fbpx
online gambling

Industrija klađenja online je ostvarila izvanredan finansijski uspeh i značajno doprinela globalnoj ekonomiji. Izveštaji ukazuju da online klađenje čini preko 40% ukupnog online biznisa. Međutim, put ka prosperitetu nije bez prepreka. U ovom članku ćemo se dublje baviti izazovima plaćanja s kojima se suočava industrija online kockanja i istražiti strategije za njihovo rešavanje, uz prioritet zaštite i zadovoljstva potrošača.

Rizik od Prevare u Online Kockanju

Zaštita Igrača i Preduzeća

Prevara ostaje jedna od primarnih razloga za zabrinutost u sektoru online klađenja. Dostupnost online klađenja čini ovu industriju privlačnom metom za prevarante. Šokantno je da 1 od 20 novih igrača može biti prevarant. U vrhuncima aktivnosti, prevaranti, botovi i korisnici koji pokušavaju da prevare sigurnosne mere mogu činiti značajan deo web saobraćaja, uzrokujući kako finansijske gubitke, tako i oštećenje reputacije. Igrači mogu izgubiti značajne iznose zbog prevare, a često je odgovornost za povraćaj tih gubitaka na trgovcima tj organizatorima klađenja. Da bi se suprotstavili ovoj pretnji, moraju se primeniti stroge sigurnosne mere tokom celog iskustva klađenja, od prijave do isplate dobitaka. Trgovci trebaju da budu spremni da ulože u snažne sigurnosne sisteme, iako to može biti skupo, ali je neophodno za zaštitu igrača i očuvanje integriteta industrije.

Prevencija Prevara u Online Kockanju

Proaktivne Mere

Najbolja odbrana od prevare je proaktivna prevencija. Kontinuirano praćenje aktivnosti korisnika, uključujući prijave novih korisnika, isplate, uplate i igranje, od suštinskog je značaja. Takođe, pridržavanje propisa o sprečavanju pranja novca (AML) je neophodno. Za sigurne procese plaćanja mogu se primeniti opcije poput 3D Secure 2. Iako neki pružaoci plaćanja oklevaju da pruže usluge prevencije rizika ovoj vrsti online trgovaca, pre svega zbog visokorizičnih transakcija, specijalizovani provajderi poput AllSecure nude do 120 provera rizika i integrisanu naprednu zaštitu od prevare.

Opcije interne prevencije prevara uključuju:

  • 3D Secure
  • Alternativni načini plaćanja
  • Crnei bele liste
  • Provere geolokacije putem IP adresa
  • Provere učestalosti transakcija
  • Identifikacija (fingerpring) uređaja

Regulacije na Tržištu

Navigacija Internacionalnim Granicama

Online kockanje često prevazilazi granice država, ali propisi ne. Nedostatak standardizovanih propisa između zemalja predstavlja izazov za preduzeća za online klađenje. Posedovanje licence u jednoj zemlji ne daje automatski pristup međunarodnim tržištima, zahtevajući dodatne domaće licence za različite zemlje. Da bi bez problema poslovala, preduzeća moraju stalno pratiti promene u propisima u svakom tržištu na kojem posluju. Strogi zahtevi za poznavanje korisnika (KYC) i AML su česti na evropskim tržištima, gde je identifikacija korisnika i suzbijanje prevare od suštinskog značaja.

Povraćaj Sredstava (refundacije) u online klađenju

Upravljanje Spornim Transakcijama

Značajan rizik u industriji online klađenja je povraćaj sredstava zbog spornih transakcija, koji može proizaći iz različitih problema, uključujući neisporuku usluga, prevarne uplate ili nezadovoljstvo korisnika. Rešavanje spornih povraćaja može biti komplikovano, a korisnici često uspevaju da dobiju povrat novca, što utiče na profitabilnost platforme i reputaciju. Još ozbiljniji scenario je pokušaj korisnika koji su zabranjeni zbog prevarnih aktivnosti da povrate svoje početne uplate putem spornih povraćaja. Da bi ublažili ove rizike, snažni sigurnosni sistemi i jasne politike i disciplinske procedure su neophodni za platforme za online kockanje.

Niska stopa konverzije

Balansiranje Sigurnosti i Korisničkog Iskustva

Stroge sigurnosne mere tokom procesa prijave, kao što su provera starosne dobi i identiteta, mogu nenamerno odvratiti potencijalne igrače, što dovodi do nižih stopa konverzije. To, pak, utiče na profit i ostale statističke pokazatelje. Da bi se suočila sa ovim izazovom, industrija prihvata nove tehnologije kao što je SCA (“Snažna Autentikacija Korisnika”), koja je obavezna na prostoru Evrope. Ove mere pojednostavljuju procese plaćanja za potrošače, istovremeno obezbeđujući veću sigurnost, čime se konačno čuvaju poslovanja, profiti i zadovoljstvo korisnika.

Rast industrije online klađenja donosi sa sobom jedinstvene izazove plaćanja, uključujući rizik od prevare, promenljive regulacije tržišta, povraćaje sredstava i potencijalno smanjenje stopa konverzije zbog unapređenih sigurnosnih mera. Međutim, usvajanjem proaktivnih strategija za prevenciju prevare, praćenjem promena u regulativama i primenom sigurnih procesa plaćanja, organizatori online klađenja mogu prevazići ove izazove, obezbeđujući sigurnost uz istovremeno dobar utisak tokom klađenja  za sve igrače. Balansiranje sigurnosti i korisničkog iskustva ključno je za prosperitet industrije online klađenja.

 

Related Articles

Bezbedna Online Plaćanja?

Omogućavamo trgovcima da prihvataju plaćanja na svom sajtu i mobilnoj aplikaciji od kupaca u Srbiji i inostranstvu.
Allsecure

Osnovano u 2001. god, preduzeće AllSecure je postalo globalni pružalac usluga elektronskih plaćanja, sa rastućom mrežom korisnika u čitavoj Evropi. U saradnji sa vodećim regionalnim i evropskim bankama pružamo usluge procesiranja plaćanja kroz najsavremeniji payment gateway na tržištu, sertifikovan kao PCI level 1. Uz to pružamo različite povezane usluge podrške i konsaltinga, kao i najsavremenija rešenjia za prevenciju rizika prilikom plaćanja.

Kontakt info
Secured By
pcidss
visasecure
mcidcheck
amexsafekey
dinersprotectbuy
Metodi Plaćanja
VISA
mastercard
maestro
dinersclub
dinacard
discover
american express